Safemaker, maakt uw bedrijf arbo-proof !

BHV-organisatie

Voor kleine bedrijven is het hebben van een BHV-er binnen de gelederen niet altijd verplicht. Zodra er sprake is van personeel welke meer dan 40 uur werkzaam is of er sprake is van regelmatig bezoek door derden (bezoekers, klanten) is dit wettelijk verplicht. De werkgever is verplicht om alle mogelijke maatregelen te nemen ter bevordering van de veiligheid van zijn medewerkers en betrokken derden. Dit betekent dat er bij noodgevallen altijd iemand is die naar behoren kan handelen. Of dit nu het verlenen van eerste hulp, ontruimen bij incidenten of reanimeren is. Zeker wanneer er bij uitvoering van werkzaamheden grotere risico’s zijn.

Zijn we niet allemaal BHV-er?

Ja, dat zou mooi zijn! Eigenlijk is iedereen in meer of mindere maten ook wel hulpverlener. We hebben allemaal weleens iemand geholpen met een verbandje of gerustgesteld na een val. De ARBO eist echter dat er binnen iedere organisatie een BHV- organisatie bestaat. Niet alleen de grote van de onderneming maar meer de risico's bepalen de grote van de BHV-organisatie. Als de risico's heel klein zijn kan de BHV-organisatie ook heel klein zijn. Misschien zelfs maar 1 persoon. Belangrijk is dan wel dat deze persoon de juiste persoon is en aanwezig is.

Houd ook rekening met de aard van de onderneming. Een hotel werkt misschien maar met 6 medewerkers maar bediend misschien wel 120 mensen. Ook gasten of bezoekers vallen onder hun verantwoording.

 

 

Mo, 38 ondernemer

WharehouseWe werken in mijn fietsenmakerij nu met een man of 4. Omdat er nogal wat scherpe gereedschappen gebruikt worden hebben wij een zeer uitgebreide EHBO kist, 2 zelfs! Ik heb wel meegemaakt dat er een klant in de winkel onwel werd en heel heftig ademde. De koerier die er toevallig was herkende de symptomen van een hartinfarct en belde direct 112.

Een barman van een buurtcafé kan het prima alleen af, de vaak wat oudere groep klanten is geduldig en er zijn niet vaak meer dan 12 mensen aanwezig. Qua werk kan hij het prima af maar zijn klanten behoren tot een risico-groep. Naast zijn diploma Sociale Hygiene zou een BHV diploma voor hem een must moeten zijn. Je klanten zijn je dierbaar, toch?